Anotace: Proč by taky měl, od toho je tu Slunce.
Měsíc nesvítí
-
Občas ležím venku
a koukám na hvězdy,
nechávám se unášet
… citovými nájezdy
Vždyť měsíc nesvítí,
jen světlo odráží,
když tu andělé
jsou u mne na stráži
Bdí nad mou duší
i nad schránkou tělesnou,
šeptají si, ale do uší
mých ani nehlesnou
Nechtějí se svěřit
lidskému tvoru,
jenž zavřel sta dveří
od vlastního domu
Kterýž ztratil klíče
od všech pokladů,
zahodil sám sebe
…do věčného mokřadu