Opuštěné hroby mlčky se ptají,
přestože odpověď dlouho už znají,
v zapomnění zas tiše tu stojí,
nepřišel nikdo, kdo žal jim zhojí.
Smutní jsou andělé, smutné jsou kříže,
na všechny dopadá nezájmu tíže,
zapalte svíce, prosíme známé,
na vaši úctu nárok přec máme.