Studený vítr ošlehal mou tvář
Znavenou, zvadlou, mdlou
Já otevřel oči uviděl zář
Která ozářila cestu dlouhou
Topil jsem svou duši
Pod vodou zkalenou
Nyní ke štěstí si kluši
Na louku krásnou, zelenou
Já roztavil své srdce
Pod žárem černého ohně
Teď tluče si tak hladce
Jako běh divokého koně
Viděl jsem žár a ne žáru konec
Černé kopce, mrtvé vody
Nyní s potokem tančím tanec
A k nebi postavil jsem schody