Chtěl bych být
Nedělní ráno
na předměstí.
Do doby
než vstanou
ostatní nájemníci,
panelového domu,
dlužno říci,
že zde panuje ticho.
Snad jen nepatrně
v ústředním topení
cirkuluje horká voda.
Za okny vidím
několik vodičů psů,
kteří psům
umožňují vykonat potřebu.
Když jsem zdráv,
také mám své potřeby.
Některé z nich
zůstávají neuspokojeny.
Z nosu mi dnes tečou strouhy,
jsem velmi rád, že je neděle,
nemusím být v obleku slouhy,
ve výstavní kanceláři.
Mohu posloužit sám sobě,
odpočívat ve společnosti dobré knihy,
horkého zázvorového tea.
Pod venkovním parapetem
prochází sebevědomá pětadvacítka se psem.
Bydlí v protějším domě.
Její byt je v patře
jež má označení stejné,
jako velikost jejích prsou.
Č. 5
Chtěl bych být jejím psem,
alespoň noc a den...
Přečteno 378x
Tipy 10
Poslední tipující: adaj, jitoush, Jort, MARKO, Amonasr, Gatita
Komentáře (3)
Komentujících (3)