A já chci pryč z té klece,
nechci zde promarnit svůj život, přece.
Kdo zbaví mně těch mříží,
které mou duši, mé tělo, neskutečně tíží.
Těžké jsou, drtí a tlačí mne k zemi,
tam dolů do bahna, ničí mé vjemy.
Občas mám pocit, že jsem na konci svých sil,
že zbývá mi posledních pár přání i chvil.
Že i to nebe na mě se jen mračí,
a otvírá svůj chřtán dračí.
Má duše, uvězněná v tomto těle,
snaží se a bojuje, leč už ne směle.
Klacky pod nohy jí hází,
těžké je zdolat veškeré to mlází.
Těžké je zdolat ty příkré hory,
ty řeky, říčky a stoky, i když mám vory.
A tak Tě prosím, ty všemocný osude,
pomoz mi, byť ze mě už vůbec nic nezbude.
A tak Tě prosím, já malé nic, tam někde dole,
pomoz mi najít se, v tom nekonečném životním kole.