Jo, tak ten nesoulad bych viděl: „nemajíc“ je ženský rod, tady má být „nemajíce.“ A i kdyby ti tonoucí stébla měli, stejně by jim to nepomohlo, v tom je podstata toho přísloví (i tak je do ale dobré). Před vykřičníkem a otazníkem nemá být mezera. A když už se tato znaménka píší, má být za “utonulých“ tečka. Také by bylo lepší „těch, kteří nepomohli,“ dávat „co“ místo vztažných zájmen je ochuzování češtiny.
Báseň se mi jinak zamlouvá, obsahově i zpracováním, jinak bych nepsal takové připomínky, protože by mi to bylo jedno.
30.01.2015 13:11:40 | pedvo