Matička
Anotace: Nezemřela doopravdy, ale ztráta kohokoliv je smutná a já měl zrovna takový stesk.
MATIČKA
Prašná cestička
časem ušlapaná,
na konci matička
hlínou zasypaná.
Seschlé stromy
bez listí,
všude domy
a lidé s lítostí.
Příbytky nízké
žádná okna,
jsou si blízké
a každý jest doma.
Matička je doma
za ni kráčím,
prozatím je sama
teskním a brečím.
Uběhlo pět let
co opustila nás,
čas vše smet
avšak zůstala v nás.
Pokládám kytičku
na kámen chladný,
je pro mou matičku
otec nebyl žádný.
Podpaluji svíce,
které vítr zhas,
co žádat více
než slyšet Tvůj hlas.
Hledím a vzpomínám
na krásné chvíle,
stále ještě proklínám
dosažené cíle.
Umíralas sama
v lůžku bílém,
já nebyl doma
šel jsem za svým cílem.
Komentáře (0)