Maximálně možným způsobem pohrdání
vyfoukla kouř
a okroužila
zapálenou cigaretou kolem očí
„bolí to?“
zeptala se
mlčel
„tak bolí to?“
neodpovídal
a díval se skrz špinavé okno ven
kde se postupně
nestydaté a nahé
prodávaly hvězdy
zavřel oči
měl na řasách popel
ten padal dolů
jako všechny další poslední naděje
bolelo to.