RAKOVINA
Zpozdilá zima
zalézá do peřin
oblačna shůry
vykreslují přízraky do louží
zítřejší ráno
bdělým snům nevěří
vrány jak vrazi
na sametových křídlech
stvrzují obavy
a víra choulí se
v chuchvalci pápěří
Vina
Příčina
Rakovina
Čerti se venku žení
s divoženkami
a ty nám lžeš
jenže
zastřený hlas
a nervózní třas rukou
nezapřeš
Od rána jen zlá znamení
vlaky se za humny
spojily s vlkodlaky
a mraky na obzoru
zakryly nebe térem
Uvnitř propadám vyděšení
zas malér za malérem
a nahlas říkám
neboj
snad to nic není
řekla bych..osud si podal ruce s přízraky
05.05.2015 20:36:18 | básněnka
To se děje bohužel často... tak jen doufám, že mezi těmi přízraky je taky aspoň jeden andělíček-strážníček, co pohlídá, aby to dobře dopadlo!
06.05.2015 13:26:40 | Aida