Ztracena v mlze,
ztuhlá tvář.
Hlasy volají,
však nevidím zář.
Tápu, padám.
Nehty v hlíně zaryté.
Vstávám, padám
do peřiny květy oseté.
List padá k zemi,
inkoust barvu ztrácí.
Voják s kulkou v hlavě,
ryba zápasí.
Ruce povolují,
v dlani bílou vlajku.
Myslí otupělou
ulehám do spánku.
Mlha houstne,
hlasy tichnou.
Ledové ruce
mrtvolu zvednou.
Potkám rodinu.
„Jsem v nebi?”, ptám se.
Odpověď mrazí,
„Jen chvíli?”, hrozím se.
Ledové pařáty obejmou mě,
snaha utéci marná se jeví.
Oční víčka z olova,
jed strachu proudí mou krví.
Vidím sama sebe,
v krvavé vaně ležím.
Ležím s prášky v dlani,
nad životem přemýšlím.
Tento život už jsem žila!
Teď vím, jaký trest na mne čeká.
V pekle jménem minulost,
kde čas jehly navléká,
žít stínem vlastním...