Máš za nehty zbytky minulosti
a stěžuješ si na soukromá deliria
mokrá prostěradla nasáklá strachem
bolestí
a slaná
po slzách
a kouř mezi záclonami
zakořeněný taky v koutcích očí
začervenalých diagnózou zlomené duše
sebou škube jako by trpět
na noční můry
občas jsi plná ticha
i zvuků
špíny
i nevinnosti
hlavně tý nevinnosti
usměješ se
vždycky těmi rty popraskanými jako struny strážnejch andělů
když nemůžeš zase jednou
mezi ručičkami hodin
usnout.
Kdysi jsem tě ráda četla, ale dnes zapadáš do šedi zdejší "ostrouhané významnosti". Doporučuji začít opět číst klasiky, kteří mají nejen slovní zásobu na úrovni.
04.07.2015 08:48:27 | Lilien