Konec ve hvězdách
Svět vzdaluje se v dáli,
za chvíli celý se mi ztratí.
Až moc jsme se ptali,
vzduch už do plic nedoletí
a dva snílci skafandry spoutaní,
plující tmou chladnou,
už příliš vyčerpaní na snění,
ke konci dojdou cestou snadnou.
Spojení neplýtvá slovy
a křik snílků dávno neslyší,
na rtech chuť prohry,
jež dech prvního z nich utiší.
Potom sám ve tmách pluji,
než i mne náruč hvězd chytí.
Komentáře (0)