Anotace: Když na povrch musí strach a obavy z toho, co bude.....Zcela samolibě si myslím, že tohle je jedna z nejlepších věcí co jsem dosud napsala....Budu ráda za každý názor
Ruce v jednom směru, nejlépe nad hlavu,
Nože jedním tahem, nejlépe doprostřed těla.
Již brzo se prý potkáme v jednom stejném hávu,
Nikdo se ptát nebude, kdo přijde na záchranu,
Vlajky spálené, nachystané pouta a okovy,
Dítka už nemají sílu plakat, každá druhá
Manželka, matka,milenka náhle osiřela.
Kdo řekne nám konečně, kterou cestu zvolit?
Kde na konci nebude stát kat a neptat se
Na poslední přání?
Kolik krve se na světě ještě bude muset prolít
Aby nám došlo, že jen s mírem nezhynem
A nebudem s obavou čekat na svítání?
Nastal čas………………….
Tak kdo půjde průvodem?
Ti, co slepě následují vůdce
Co úkol uloží a neposlouchá
Opravdový hlas…..
V Nás?
Je čas…………..
Pro systém, pro duši, pro strach
Kdo přežije?
A pod tíhou úzkosti nezláme si vaz?
Až svět se dotočí, až i poslední Ateista
Začne věřit v Boha……….
Tak řeknem si, dozajista
Bez válek i tahle básen mohla býti strohá.
Slyšíš? To utichly zbraně,
Všichni novináři jedou zvesela domů.
Neblázni, to se Ti jen zdálo,
To jen další lovec brousí nůž
A smutná duše nebrání se tomu.