Anotace: Kolikrát se to stalo na světě? už nevzpomínám, kolikrát mně... je to tak dávno
*
jsme jak dva cizinci
které nenaučili psát, číst,
koukat a všímat si
jako dva bez druhého,
jež mlčení vyvedlo vysoko nad realitu
tam, kde se začínáme bát
---
bez sebe jsme jako dva
co ztratili uzel i dotyk
ač nesešli s očí
dva jež opustila touha
analfabeti života
bez slov a pohledů
jen cár citu štípe do duší
ale už nikdy neslepí
a nakonec kdo ví?
---
možná už nežijeme
nejsme totiž dva
ba ani jeden
totální torsa bez svých těl
na něž každý z nás dvou
zapomněl