Nesl jsem kříž dál, než jiní by mohli;
já vzpřímeně stál, když jiní hřbet ohli.
Byl jsem ten pes, který kouše i štěká,
však naději poslední mi odnesla řeka.
Cizí, má krev zasychá na sedřené líci;
dřív stále bdělý, dnes věčně spící.
Ve tmě jen záblesky tesáků vlčích
a vyhaslé černo po plamenech v očích.
Naposled hryznout chci stejně jak prve,
v žalu i radosti umírat... s příchutí krve...