…a zase přišlo ráno.
Všichni jí to říkali,
však ona jim nevěřila.
Měla na trnech ustláno
a doufala, že už není živá.
…a zase měli recht.
Bosá chodidla zebou,
když dech nového dne
pomalu ulpívá na nehtech
a svoje drápy jí do zad tne.
…a zase jde bez odporu.
Setřásá z ramen zbytky noci,
vychází vstříc novému dni.
Jde bez bázně, bez odporu,
doufajíc, že další krok je poslední …