Milosrdný déšť slíbal otisk jeho
rtů,
slzy vyplavily z očí výraz jeho
tváře.
Nezbylo víc než hromádka živých
snů,
nic než prázdný výklad z listů
snáře.
Noc se změnila v den a den utonul
v noci,
kolik času uplyne, než bude schopna
vstát,
ohlédnout se přes rameno, aniž by měla
pocit,
že vše je ztraceno, s osudem se nejde
prát.
Čas dál plyne, jako v korytech
řeka,
stále vidí jeho obraz, i když kontury jsou
mdlé.
Dnes už ví, že se nevrátí, nemá smysl
čekat,
konečně spočívá v pokoji,
R.I.P. …