Stoleté střechy starých domů,
dnes skryté v plášti z námrazy.
Choulí se k sobě v šedi stromů,
dva ptáci co odlet nezvládli.
Křídla jim zvlhla a osud je spojil,
hlas v hrdle ztišil mráz.
Sedí tu spolu, asi rozjímájí,
o tom co všechno přines čas.
Dívám se na ně, mnozí to znají,
z očí jim prostě zmizel jas.
Vidím v nich sebe a dech se mi tají,
vždyť já tu hledím na obraz.