Rotříštěná
porcelánová světla
do tmy se schovala
s porcelánovým dnem
slza se loučila
tam někde za oknem
tam někde za matným sklem
holub následoval holuba za střechou
než přání dvou...roztrhalo samo sebe
než nebe obléklo se do černého šálu
nebeské varhany temně zní
když tlapky koček
na terasách mizí
na lavičkách bývala
naše dřívější slova
ve vzuchoprádnu přál jsem si viset
jen tak do okna vhozen
ztrácím se tvému srdci na dosah
vrcholů lásky, z nichž nejde sestoupit
z nichž nejde odejít
v kalužích prázdných hrnků
zlomená srdce v obilí se zjevila
tak jako ze snů len
ten hebký, ten sametový dotek květů
který škrtil křehká těla v bezhvězdí