Krvelačné city kreslí na duši
nápady a myšlenky, jež na dívku se nesluší!
A pro lesk vlasů a jak oči tvé žáří
a plachý úsměv, pihy v uzardělé tváři;
jen pro tebe by chlapec každý
snad spřádal plán mordu i sebevraždy...
Však, co víc je tobě než upřímné city,
které cele zústavají pod pláštěm strachu skryty;
a s mocí amazonky, jež může dobýt svět
nech za sebe své tělo přemýšlet