Anotace: Žel jsem si u této básně nezapsala datum, ani si nepamatuji její okolnosti...
Na rtech modlitba
A v hlavě chvění
Po sladkém snu
Přijde vždy probuzení
Dlouhý je let
Delší je pád
Tvrdá je zem
Ty se nebudeš smát?
Mám vítr ve vlasech
Však pod nohama bahno
Kluzké a špinavé
Škobrtnu snadno
Nakročím ze široka
Leč nepohnu se nikam
Ve výkřiku oněmím
Je jedno, co říkám...