Cesta mnoha podob
Cesta kňučící do strání
lesem šepot potoka
vzdálené ptačí volání
zpívání z hluboka
domove ztracený
zpíváš mi vpřed
pastýři zelený
vracím se zpět
ztratil smysl žití
tehdy co cesta se změnila
naříkalo vlčí vití
světélka se zjevila
jaký smysl život má
cesta zná
co jsi odešel
plakala jsi potok krůčky obešel
cesto, kde můj domov stojí
cesto, bezradně bloudím ve tvých chodbách
oči panenky mojí
zalité v slzách
bloudění zrádné
zoufalý zpěv
cesty táhlé
vyřazující hněv
cesto, znám země tvé
kráčely nohy mé
tehdy podzimní ráno
slunce vycházející rozestláno
zapomněla na mou tvář
vím, nezachoval jsem si čest
proradný lhář
toulající v útrobách měst
město černá světa část
písně zesnulé na polštář
posypán květiny
požehnání matčiny
cesto to místo znám
místo kde visí rám
s dítětem na kříži
písně se již nepíší
kolik skutků cesto máš
správnou střeží stráž
držící tyč
a bolestivý bič
prosím cesto odkryj své pěšiny
vedoucí domů
slzy dívčiny
hlasy stromů
vítám tě domove krásný
líbám tě dívko má večer jasný
na tvář slz uroněných
květin poraněných
domove neopustím tě nikdy
cesto tvé podoby
proměny a city
potokem znepřátelené ostrovy.
Komentáře (0)