Noc je mým mámením
rád si ji hýčkám
skryje mé trápení
a důvěřuje pouze svíčkám
Pero nebo nůž ?
Život nebo smrt ?
Pero ...
Začnu psát ač vím
že mé verše budou lhát
budou také bolet jako zhnisaná rána
jako hlava opilce za bílého rána
Zamáčknu horké duše svíček a hle
noci už jen zlomek zbývá
nevnímaje váhy svých víček
a netuše kolik si z noci ještě urvu
začne Slunce noc svlékat
jak ubohou a sprostou kurvu
Nůž ...
Zahodím pero a vezmu nůž
říznu poprvé, pak znovu a znovu
oči i tvář mi zblednou
já usínaje počnu snít o svém rovu
Někoho už tuším
někdo tu již se mnou je
ve snu spatřím Smrt
tiše u mně onanuje
Cítím chlad své temné krve
hlínu, strach a slzy plané
necítím však bolest ani vinu
s chladnými rty zašeptám jen :
"Jsem připraven můj Pane ... "