Z Luhačovic až po Drážďany
nezdravíc už jiné panny
jen tebou dál jsem ovíván
když v náruči tvé usínám.
Přeskok jiskry z očí tvých
jak nebe k noci nachových
namaloval na duši
mi zámek, avšak v ovzduší.
A hledal jsem tě přeci dlouze
ne však k požitkům jen pouze
k věrné lásce bez zábran
a k smyslu, jenž sám postrádám.
Z náruče tvé teď probouzím se
smutku jímám stále více
z Luhačovic až do Drážďan
nejsem s tebou, ale sám.