Blíží se konec
Kráčím vyprahlou pustinou,
kde život ztratil svoji podstatu,
bez šance čelit nátlaku,
s naivní zcela hloupou představou,
nadějí, která se skrývá v převratu.
Vítr navane prach do očí,
usazuje se do vlasů i do šatů.
Už nic nebude jako dřív,
v krajině provázené samotou,
s naivní zcela hloupou představou,
nadějí dožít se zázraků.
Zchátralá a opuštěná obydlí,
ve stěnách vepsána historie životů,
nebe bez mraků, možná jen v náznaku,
s naivní zcela hloupou představou,
obnovením tehdejšího panorámatu.
Prázdné ulice a neobdělaná půda,
v krajině, která je na zeleň chudá.
Život musel ustoupit lidské hrdosti,
vše je zničené lidskou blbostí.
S naivní zcela hloupou představou,
honbou za penězi nelítostně přeťatou,
přibližujeme se k našemu konci,
hlupák je ten, který očekává novou šanci.
Vyčerpáme zásoby ropných polí,
v povzdálí holé vrcholky hor,
na nich zůstanou opuštěná hnízda sokolí,
všude mršiny zvířat a šířící se mor.
Kráčím s naivní zcela hloupou představou,
obnovit z původního života cokoliv.
Nikdy už nebude nic jako dřív,
ať se vynasnažíme jakkoliv.