Pod přikrývkou nočních oblaků
se třesou
zmatené zorničky
bedlivě střežící
blýskající se dýky
vklíněné mezi obratle
dřív nezlomných vojáků
Pod přikrývkou nachového sněhu
praskají mrazem
slzící zorničky
vzhlížející prosebně
k přikrývce nočních oblaků
Pod přikrývkou vojenské ubikace
teskně vyhasínají
unavené zorničky
pátrající po přikrývkách nachového sněhu
Pod přikrývkou hodinového hotelu
pláče muž
Chce výš
za svými bratry