Vojenský lazaret, lůžko čtyři,
na stropě smějí se netopýři;
vojenský lazaret, kamarád vzlyká
poslední jeho minuta tiká;
vojenský lazaret, doktore, prosím!
vstát znovu, jít do boje musím!
vojenský lazaret, napsat chci psaní
na sever Čech pro svoji paní;
vojenský lazaret, nad ním Messerschmitt letí,
myslím na radostný jásot svých dětí;
vojenský lazaret, sevřete mou dlaň,
za vaši svobodu já zaplatil daň;
vojenský lazaret, tělo mé ztuhlé,
vezou mě k rodině v dřevěné truhle;
Vojenský lazaret, lůžko čtyři,
nad jiným smějí se netopýři...