V odrazu na bajonetu
na mě zírá nepřítel
a těžké kroky defilé střel
houfnice vzor 14
zašlapávají kvítí i celé stromy
když hejna olověných holubic
konečně přinesla
našim dušim mír
mrtvoly drží linii
a v zemi tlejí vojáci
tak z kamarádů prší krev
a smutné mraky krvácí...
Země krvácí též
a to jen pro ubohou lidskou lež,
že válka něco vyřeší
a přitom vláda tak nezhřeší...
18.07.2016 23:17:45 | Klára Němcová