Drsnokrutá realita
nedávno mě hákem vzala
ze života poklidného
rázně mě vypakovala
Za flígr mě zčerstva chytla
vykopla mě ze dveří
nesmíš domů - křikla za mnou -
dříve, než se zešeří!
Múze kufřík spakovala
k tomu lístek na vlak dala
ani slzu nezamáčkla
jen jí spěšně zamávala
Však nad jinou oči pláčou
nad bytostí předobrou
jejíž život náhle skončil
jež odešla nadobro
Dneska jako samozřejmost
Měsíc bílý, hvězdy jasné
zítra třeba ve vteřině
hvězdy zajdou, Měsíc zhasne
Dneska ještě nad hlavami
oslnivě Slunce září
zítra dáma s kosou v černém
vede si tě ku oltáři...
Radši se snad ani neptám... ale...
Hvězdy, ty nezašly, měsíc jen čeká, závoj se odfoukne, není jen černá...
24.07.2016 17:29:15 | A42
sice nevím, kdo Ti zemřel, ale byla to určitě osoba blízská.....smutním s Tebou
21.07.2016 23:01:14 | jitka.svobodova