Štěstí je snad iluzí?
Anotace: Štěstí pociťujeme jako sen, a v neštěstí se topíme den za dnem. Né moc povedená
Štěstí je snad iluzí?
Není, mně však "nehrozí",
Ochutnat tu slast,
Přede mnou jen past,
Schoulená v pavučinách neštěstí,
Víra, že vymotat se poštěstí,
Ta jediná zdá se nehrozí,
Ale rozum, ten mi pohrozí,
Že možná až moc přemýšlím,
A neštěstí je v tom, že sním...
Láska, radost, světlo, vše to je,
Jenže nade mnou poletuje,
Snaha zapomenout, co mi schází,
Má troufalost doufám nezachází,
Nevážit si ostatních věcí,
Nutnost zarazit smutek vrací,
Na nějaký čas předstírat,
A vesele se usmívat,
Aby nikdo více nepoznal,
Že úsměv vítr dávno vzal.
Vím, jednou přijde otázka,
Sebelítosti zastávka,
Štěstí je snad iluzí?
Ne. Není. Však mně nehrozí...
Komentáře (0)