Anotace: o skutečnosti a pravdivosti věcí a událostí nelze pochybovat, záleží jen na tom na které straně naší lebky se nacházejí nebo odehrávají
Sbírka: století pod hladinou
na kolenou klečíc
dívka sukní oděná
vlasy podobné žitnému klasu
při alarmů řvoucích hlasu
obličej v dlaních skryt
co není, co mohlo být
za sirén němých hlasu
v popelu nevinných hledajíc krásu
za svitu hvězdy s bodeným srdcem
na planině v barvě vraní
já tiše pláču a myslím na ní
neb marně ruku v pěst tam svírá
kde místo města je teď díra
marně slzy polyká
marně hledá zbylou naději
muž s tváří soucitnou
nestojí nad dívkou nýbrž nad ženou
držíce v ruce dřevěný kříž
jež podává on té ženě blíž
se znaky jména Yasuo
nesoucí myšlenku nehledě na místo a dobu
nesoucí jméno těla bez hrobu
nesoucí jméno duše ztracené mezi stíny
ztracené mezi hvězdami vyhaslými
ztracené kdesi v prachu Hirošimy