S rukama bezruká
když stalo se to -
náhle nebyla jsem celá
jakoby ruka odpadla
od zbytku mýho těla . . .
prvně jedna pak druhá
a od té doby jsem -
já - i s rukama
bezruká . . .
tehdy umřelo toho více -
skrze zavřený okenice
zmizelo dětství
a pohlazení
i známý hlasy
kam odnesl vítr asi . . .
nemůžu uvěřit tomu
že žádná z cest už
nevede domů . . .
už vím jak je to zlé -
když ptáče z hnízda vypadne
cítím se jako to "nic"
jsem štěně u popelnic
ač jsem to nechtěla
od rána dospělá
jsem teď - s rukama
bezruká . . .
věrného přítele mám -
dveře rozrazí nepozván
se steskem trávím noc
jen je ho moc . . .
zas zůstávám -
já - s rukama
bezruká . . .
ach, někdy zdá se mi -
ten záblesk mihotavý
když zahlídnu v davu
tátův klobouk
šátek mámy . . .
tak -
životem nějak plavu -
občas se potápím
lepší to nebude vím
tak si zvykám -
navždy já - s rukama
bezruká
co za lásku nebude se stydět
vždycky budete mi chybět . . .
Za foto děkuji MIRA Photography www.facebook.com/miraaphotography?fref=ts
Jsi mě rozplakala... ST. Dokonalá. :-))
01.11.2016 04:27:17 | Iva Husárková
Díky Ti, Ivo :-), dokonalé určitě ne :-), jsem ráda, že se mi třeba podařilo trochu přenést to "smutno", co cítíme po našich ztrátách, i do té básničky.
01.11.2016 05:48:27 | Fany
Vím Fany, že jsou objetí, která nikdo nenahradí a právě tolik bych ti přála, aby si měla po boku někoho, kdo vezme za ruce, zabydlí se u srdce a pokusí se, aby si tohle "prázdno nenadálé", cítila co nejméně. :-)
31.10.2016 18:30:48 | Dreamy