V zahradě
Z toho ticha
teskno je
-to Zima do trav
rozhodila závoje
A rukou zkřehlou
chůzí vratkou
zdobí cestu
jinovatkou
Kráčí krůček
po kroku
až tam směrem
k potoku
Kde přejde tiše
po kladině
skloní hlavu
ke hladině
A jak dýchne
už se zhlíží v ledu
„…Prý milovat
nedovedu…“
Otáčí se
mizí v mlází
-to z té zimy cit jí
schází-
Je tam sama
schoulená
a klepou se jí
kolena
Bosé nárty
boří v sněhu
(přála by si Lásku, Něhu)
A hned do něj
pokleká
***
-Bože, dej mi, prosím, teplo člověka-
........
Věnovaná Tobě a dolní zahradě s těma obříma lopuchama, co jsme nosili na hlavě. Jabloním s těma nejlepšíma jabkama, cos mi trhal k narozeninám a procházkám s Elou. Tvýmu krbu a teplu domova.
Na zimu přichází teplo s prvním roztátým sněhulákem. Jenže to už jí ty nožičky tečou. :O) Krásně napsáno. :O) ST
13.11.2016 00:18:30 | Tichá meluzína