Věrnost a Láska tu nevěru předčila,
jež srdce bolestně tak těžce dotkla.
Ač žijící, ta váza Lásky se rozbila
a každá její částečka věrností praská.
A do srdce, jež nevěrno té Lásce pravé bylo,
vědomí té věrnosti zajisté se vrylo.
12.12.2016 16:01:55 | Tvořilka Lenka
A zajisté přijde Ta, jež střepy dlaněmi
sesbírá, byť by se vryly ji do dlaní.
A onu vázu krásnější učiní, než byla,
aby již žádná ji nevěrnost nerozbila.
12.12.2016 16:06:45 | Tvořilka Lenka