som kurva
ale viem milovať
ako Goethe
-
Werther trpel
S Urbanom
kým Gogh
počúval o láske
Mozart miloval Ellišku
ktorá
nebola nikdy
jeho
Escher vymenil
ženu za grafiku
Picasso obdivoval
Da Vinciho úsmev
---
a teraz si tu Ty
a možno si myslíš
že si lepši
že si sa dokázal všetkému vyhnúť
a v tom je tá tragédia
-
milujúce ženy
plné iskier
upália
pri východe slnka
a Ty
v rovnakom čase
budeš spolu s Bethovenom
maľovať delfíny
na pokraji
mŕtveho mora