Anotace: Stejně jako řeka, tak i čas plyne dál a co uplyne, to se nikdy nevrátí.
Život je jako řeky proud...
ani se nenaděješ,
ke dnu se potopíš.
Nikdy se nenadechneš
a již neprobudíš.
Smrt je chladný kámen,
jenž ti jest náhrobkem
ve tvém mokrém mauzoleu...
Tvé tělo více nenaleznu...
Proud nezastavíš.
I kdybys hráz postavil,
nic nezachráníš...