Zrcadla klamu
Co je Země?
Jen bláto a kamení.
Co čekat od lidí,
jež z bláta zrození?
Popel namísto slov
se sype z úst,
namísto nervů kov,
z nichž cit nemůže vzrůst.
Vidí se v zrcadlech,
ušlechtilí, krásní.
Zrcadlo obrazem klamu
mysli, co se zasní.
S tváří bez očí,
nemůžou vidět svět,
na který utočí
bez rozumných vět.
Komentáře (0)