Stojím na kraji propasti
kde stromy jsou bez listí
a listí bez stromů
na zemi ležící
můj plamen svíčky
naposled hořící
doutnajíc sfoukává
krok do prázdna
přítomnost se mění
v revoluci žití
nic není nevědomí
bez pocitu bytí
zbavuji se masky
životní
jaký byl život s ní
život v ní
bez procitnutí
stín propastí letí
reálnu se mstí
a stromy dál bez listí
na kraji propasti
stojí a dolů se dívají
vše nevyřčené
ve větvích schovají
a listy co přilítnou
i ty poslední stopy zakryjí
ticho se rozhostí krajinou
posledního plamínku svící
to ticho všeříkající…