Andronik
Anotace: Když život jde pozpátku.
Ta němá dogmata šedé doby,
spočinou na všem,
co tebe matko zdobí!
Žal můj hluboký jak propast bezedná,
kde smrt závoj halí a duše zůstává.
A krutá fakta roztříštěna budou,
jehlou z ocele skrze nebe,
pak zasáhnou i tebe.
V němém úžasu pak pohled tvůj spočine,
když rozum káže o vině a nevině.
Slova jak řeka vylitá z koryta louky zaplavit dovede,
natož můj žal ba slzy, mračna rozedme.
Do prašné cesty ted budu osud psát
a poslední vteřina bude můj kat.
Mé myšlenky srší raději ke kamenu než člověku,
tak hluboký a bezedný je kalich poznání.
Ať zkamení svět v němém úžasu,
při pohledu na smrt opodál stojící.
Již nebe pláče a zem se v slzách topí,
však zmrzlá voda nenapojí hada.
Snadno nám křivdy zkřivily hřbet...
Komentáře (0)