Stříbrná niť
Vine se nocí
Mrazivá poezie
Ruší noční klid
Útočná
Jako Messerschmitt
Z ní zle mi je
Na obzoru krouží
Hejno, jinak nic
Sensitivní
Ke své smůle
Tenhle snící musel být
Než z drobných ranek
Okřídlení mu začli pít
Pár hodin
Už tu leží
Sny už nemá
Tvář je bledá
Mluvit, zpívat
Zapomněla
Už se cítí líp
Kdo ví, kam
Se jeho duše brodí?
Co jej čeká?
Když kulka z pistole
Spánkami mu proletěla
Bzukot sílí
Posílení
Na své cestě
Ve své touze
Okřídlení
Můžou žít
Když ten člověk
V lůně noci
Musel od nás odejít
Kdo ví, kam
Se jeho duše brodí
Co jej čeká
Světlo nebo řeka?
Temný Styx
(Hanuš Šparlinek, 20.8.2017)