Nad mým rodným městem
Zeje prázdnota
Zeje bílá tma
Lehký
Chladem zahalený
Mrazivý
Sníh
Dopadá na zem
Dopadá na mé ztrouchnivělé
chladem omráčené tělo
Záblesk
zima
strašlivá zima
už necítím
prsty na nohou
zeje ve mě prázdnota a temnota
v bílé zahálčivé noci
v bílé nově napadené tmě
rozšiřuje se ve mne samota
bílá prázdnota
nedává smysl
bílá však bílá
ona je bílá
jak může být bílá
něco tak křehkého co dopadá na zem
jak to může být tak chladná
tak záporně nabitá
tak dráždivá
a tak bolestná
v srdci zeje prázdnota
zeje a dopadá na mě
skrze nebeskou oprátku
omráčené jiskry paprsků nebe půlměsíční noci
jež měsíc je schován
za hustou mlhou praskajících vesmírných chmýří
stojím na rozcestí dvou cest
na kopci
jsem rozcestí
ani lampa
ani světélko na koncích
jen černé linky strnule kontrastují bílé peklo
stromy parazitů plné
prahnoucí po energii
prahnoucí po síle
prahnoucí po
vybírám si pravou cestu
pravou cestu
bude to ta pravá cesta
(haha)
nazývám ji tak, protože je na pravo
levá cesta na levo je plná lží a zahálčivých propastí
tuším
pravá cesta je přeci ta pravá
na pravo přeci
ta nemůže byt
lživá
já chci žít v pravdě
já chci byt pravdou
nechci lži
nechci zklamaní
nechci půl lásky
já chci celou celistvou lásku
užívající si mého těla
zkoumající mou duši
nádhernou čirou a pravdivou lásku
nic jiného v životě nehledám
lásku
všichni prahneme po lásce
ale té pravé
proč by měla být falešná
proč bychom si měli do života tahat falešnou lásku
plnou lží
plnou lží a klamstev a do očí mlžných vln
proč
jsem jen dívenka
malá plačící holčička uvnitř sebe
jsem na začátku svého života
přesto mé myšlenky křičí vzájemně
„nemá to cenu
kráčíš bezcílně
bez světel
nicotná a bezcitná
plná strachu“
myšlenky
chci zabarvit bílou temnotu rumělkou
zabarvit ji aspoň tahem jedné ruky
jako malíř dodat jiskru bílému plátnu
rudou rtěnkou ze rtů zhrzené panny a jejího vyprahlého srdce
konec niterné záře
tělo chladne
zmrzlé
pohybu neschopné
krok je marnější a náročnější
každý krok je hůře zpracovatelný do ticha padajících vloček
naděje ticha vysvitá
pouliční lampa bliká
při stoupání níž do rodného města
záblesky lampy pohlcuji
teplo, žár a hřejivý dotek
pro další strastiplnou cestu
Jako perute dosedajici do čerstvého sněhu v měsíčním svitu, jsou slova tvá pod paletou jemnosnubneho tkaniva melancholickeho hranostaje tvůrčí duše...
09.01.2018 23:55:22 | Happyyz