Když přijely tanky s bílým pruhem
a kulky se zaryly do fasád
křičeli lidé :
Ivane,běž domů
před čím nás chráníš
před naší svobodou snad?
Pak zjevil se mladík hořící
oživlá pochodeň křičela do tmy
a nad jeho rakví
lidé tiší,mlčící
národ zas upadl do poroby