na konci cesty
v mlze světlo lampy zastírá tajemství osudu
mrazivé chvění se v tlumené kroky postupně mění
chladný vítr pálí víc než plameny
na konci cesty
v mlze lesknou se ostnatým drátem spletené copy
na pažích déšť odkryl zmatené stopy
jehličí na boso štípe víc než mráz
má pouť končí tam kde začíná sráz
na konci cesty
sněhové vločky zchladí opuchlá víčka
neplač, dýchej z hluboka
na konci cesty zhasne všem svíčka