Maminka
Toho dne jsem poprvé objal svojí maminku
Hrála ji pihatá Zuzka ze třetí Cé
ale co na tom sejde?
Já chodil do první A
neuměl jsem číst
a svůj život jsem trávil ve školní družině
Blížily se Vánoce
Vánoční besídka
Divadelní představení pro rodiče
Šťastný konec
Ztracený syn se vrátil domů
Objímal jsem maminku a plakal
Byla skoro o hlavu vyšší než já
Rodiče tleskali
"Vždyť to dítě má talent!
Podívejte, jak svou roli prožívá!"
Zuzka mě odstrčila a s hrdým úsměvem pozorovala nadšené rodiče
Já smutně pozoroval Zuzku
Její hnědé oči se tolik podobaly těm máminým!
Stál jsem se shrnutou ponožkou a teklo mi z nosu
Rodiče tleskali
Místo v zadní lavici bylo prázdné
Místo, kde měla sedět moje maminka
Ale nebyl jsem smutný
nemohla tam sedět
Stála vedle mě a její hnědé oči nadšeně zíraly z pihaté tváře Zuzky ze třetí Cé
A já jsem rád, že tam toho dne neseděla
Jen tak jsem ji mohl alespoň jednou obejmout.
Přečteno 783x
Tipy 21
Poslední tipující: Frr, Helen Zaurak, Jeněcovevzduchukrásného, Jort, kudlankaW, Eleonore, Laika, Anděl, Iva Husárková, ...
Komentáře (4)
Komentujících (4)