Schoulená bdí pod peřinou
- žádný oděv, nahota.
Přikrytá jen vlastní vinou
- taková je samota.
Promočené polštáře,
černé kaňky v hedvábí,
splihlé vlasy přes tváře,
jenž již více nevábí.
Ukrytá a přeci nahá,
ústa plná němoty.
Ani teplá, ani vlahá
nebývá tvář samoty.