Bětuška a kominík
Anotace: Báseň o lásce Dívky a kominíka
Odcházel mládenec z vašich dveří
v poloprázdném domě však smutno zavládne
Bětuška stále vlastním očím nevěří
její srdce však během vojny nevychladne
V sivé mlze ztrácí komín svůj tah
Umouněný kominík který se Bětušce dvoří
přispěchal hned zažehnout jejich vztah
neví však nic o mladíkovi jehož odvedli tamboři
Denně se tak s dívkou tajně schází
však vojenská služba pomalu odkrajuje poslední díly
ačkoliv je dům plný černých sazí
Kominík s Bětuškou tam šťastně žili
Až do chvíle kdy se raněný mladík vrátil
spatřil Bětušku jak kominíka něžně líbá
nesmířil se že její lásku navždy ztratil
už dlouho mu dívka s kominíčkem zahýbá
Přečteno 372x
Tipy 4
Poslední tipující: mkinka, Iva Husárková
Komentáře (0)