Kamaráde můj milý,
není se zač stydět
prožil to on, ty i já
Přetoč společně se mnou
hodinovou rafičku budíku
snad událo se včera
S malérem vyrytým v očích
chodili jsme po světě
naše srdce bylo neznalé
Poznání neznámých krajů
nám dodávalo odvahy
pronásledovat stáda bizonů
severoamerické prérie
S indiánskými pery na čele
toulec se šípy
chlouba s ořešákovým lukem
průšvih za průšvihem
které tenkrát otřásaly
malým bezstarostným klukem
Dívkám připadal zajímavý
bludný svět básníkův
který psal své vysněné
verše troufalé
I písničkář zpíval
své písně toulavé
Chodívali jsme na řeku
a pod jezem zdolávali
metrové štiky
Znovu v tom převleku
uprostřed nesmlouvavé doby
tiše si snívám
To bylo kdysi...
https://www.youtube.com/watch?v=TmShn1F7tUE
Čas nelze zastavit, i když bychom to kolikrát chtěli udělat. Život velmi rychle ubíhá a buďme rádi za vše těžké i krásné.
Moc pěkná Kubíno.
16.03.2020 21:37:33 | Jaruška
Život se nám mihne před očima. Některé chvíle by člověk rád zadržel a zachoval, jiné by rád přelétl a po letech se k nim jen mávnutím ruky vrací.
Děkuji. :-)
20.03.2020 22:56:55 | Kubíno