Vyběhla laň vyděšená z paseky
Vyběhla laň vyděšená z paseky
to když plamen stromy polykal
a sežehl listům ušité zelené obleky
kdo včas neutekl ten životem pykal
Vyběhla z háje laň, však zraněná
olšina před chvíli lehla popelem
snad bohu vděčí všechna zvířata zachráněná
nic, jen prach zůstal v lese shořelém
Zapomněla však laň na své kolouchy
když z lesa prchala vstříc k záchraně
na mechu vyrostly zlaté blatouchy
hledící k torzu lesa jakoby zklamaně
Přečteno 381x
Tipy 1
Poslední tipující: Anděl
Komentáře (2)
Komentujících (2)