Anotace: .
Že prý to jiskru nemělo
ač stojím tu jak Hus.
Snad se ti mne zželelo,
když prosil jsem tě o oheň.
Že prý jsme každý jiný;
rozdíl byl zřejmě v úsměvu:
ten můj byl trochu křivý
a tvůj patřil jinému.
Že prý se nechceš nutit,
byli bychom nešťastni;
holt se nedá svítit,
když cit můj je tvé vězení.
Že prý jsme na to mladí,
což je strašný rozsudek.
Ta bolest, co mne dáví,
má asi u mne vejměnek.