Až na hřbitově prázdný hrob uvidím,
že ještě naživu jsem, velice se podivím.
Láká ta díra, její hrůzná temnota,
kde už není žádná naděje života.
Však kdyby všechno vyšlo hladce,
věčnost bych v ní prodlel sladce.
Tam ni hlína nedýchá, natož pak umrlí,
zavalená hruď jest a čas zkázy se nastolí.
A ticho jen zavládne, ticho v pustině,
smrťák se usmívá, po řádné hostině.
Tam, kde už světlo nesvítí,
kde existuje pouze nebytí,
na trůnu slávy ďáblové sedí,
na mrtvou duši s nadějí hledí.